Uber

Uber voor Android

Bestel een privé-chauffeur voor een betaalbaar tarief

Uber is een app waarmee je gemakkelijk je eigen privé-chauffeur bestelt. De dienst is beschikbaar in meer dan 40 landen en 100 steden over de hele wereld.

Lees de volledige beschrijving

VOOR

  • Snel een taxi bestellen
  • Verschillende categorieën voertuigen beschikbaar
  • Offerte aanvragen voor je bestelt
  • Betalen met je smartphone

TEGEN

  • Betalen met je smartphone

Uitmuntend
8

Uber is een app waarmee je gemakkelijk je eigen privé-chauffeur bestelt. De dienst is beschikbaar in meer dan 40 landen en 100 steden over de hele wereld.

Je eigen privé-chauffeur

Uber is een alternatief voor de traditionele taxi. In plaats van een taxi aanhouden op straat of reserveren via de telefoon, bestel je je chauffeur met deze app heel eenvoudig met je smartphone.

Je kiest uit vijf categorieën voertuigen, variërend van budgetvriendelijk (uberX) tot superdeluxe (LUX). Niet alle categorieën zijn in elke stad beschikbaar.

Voor je een chauffeur bestelt, krijg je een offerte door je vertrekpunt en bestemming in te voeren. Dit is weliswaar slechts een schatting, maar meestal zit het erg dichtbij wat je bij aankomst betaalt.

In tegenstelling tot bij traditionele taxi's betaal je bij Uber online. Gebruik je creditcard, PayPal of Google Wallet direct vanaf je mobiel. Ook is het mogelijk de rekening met je medereizigers te delen. Er zijn ook kortingscodes beschikbaar voor Uber om nog voordeliger te reizen.

Na je rit beoordeel je de service. Andere gebruikers kunnen je recensie lezen. Chauffeurs kunnen trouwens ook hun klanten recenseren!

Geolocatie

Om Uber gebruiken, meld je je eerst aan bij de dienst. Voer je persoonlijke gegevens (naam, e-mail, telefoonnummer en bankgegevens of PayPal) in en beveilig de informatie met een wachtwoord. 

Een chauffeur bestellen is erg eenvoudig via Uber. Met behulp van geolocatie detecteert Uber je locatie en stelt de app een ophaalpunt in. Dit kun je ook handmatig doen. Tik vervolgens op de knop en Uber gaat op zoek naar een chauffeur. Degene die het dichtst bij je in de buurt is, krijgt je oproep te zien. Gaat hij akkoord met je oproep, dan krijg je een bevestigings-sms. Dankzij geolocatie zie je vervolgens precies waar je chauffeur zich bevindt. 

De dienst van Uber kost over het algemeen iets meer dan een traditionele taxi. Soms word je door de chauffeur voorzien van energy drinks, snoep, etc.

Alles verloopt via de app. Taxicentrales bellen en je zorgen maken over of je genoeg geld op zak hebt is vanaf nu verleden tijd.

Geduchte vijand van traditionele taxi's

Het is niet gek dat traditionele taxidiensten Uber niet bepaald kunnen waarderen. De dienst heeft veel voordelen, is relatief voordelig en erg gebruiksvriendelijk.

Meeste downloads Reizen & Navigatie voor android

Uber

Download

Uber 4.252.10003

Beoordelingen about Uber

Promotie×